Eesti hakkab paremaid e-teenuseid valima

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea purjetab ümber maailma Navirec jälgimisseadme all.
Nordea purjetab ümber maailma Navirec jälgimisseadme all. Foto: Raigo Pajula

Täna algas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning riigi infosüsteemide arenduskeskuse konkurss Eesti parimate e-teenuste leidmiseks, tegemist on ühtlasi rahvusvahelise e-lahenduste konkursi World Summit Award Eesti eelvooruga.


«E-teenuste arendajatele pakub konkursil osalemine häid võimalusi saada rahvusvahelist tunnustust ning kasulikke kontakte ka välismaalt, mis on suureks abiks nii investeeringute kaasamisel kui ka oma teenustega välisturgudele pürgimisel,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Konkursist on oodatud osa võtma kõik Eestis registreeritud e-teenuseid ning e-lahendusi arendavad ettevõtted, organisatsioonid ja üksikisikud. Parimad e-teenused valitakse välja e-õppe, e-kultuuri, e-teaduse, e-valitsuse, e-tervise, e-äri, e-meelelahutuse ja e-kaasamise kategooriates.

Eesti parimad e-teenused osalevad aprillikuus ülemaailmsel konkursil World Summit Award, kus valitakse välja ja tutvustatakse maailma parimaid e-valdkonna sisuteenuseid ja innovatiivseid info- ja kommunikatsioonitehnoloogia lahendusi.

Sarnased konkursid parimate e-lahenduste leidmiseks on Eestis toimunud ka 2005, 2007. ja 2009. aastal, kuid nime Parim Sisuteenus all. 2009. aastal esindas Eestit näiteks e-valitsuse ja institutsioonide kategoorias 18 minutiga uue firma loomise maailmarekordi püstitanud ettevõtjaportaal koos piiriülese digiallkirjaga (https://ettevotjaportaal.rik.ee ).

2007. aastal jõudis rahvusvahelisel konkursil e-äri kategoorias finalistide hulka sõidukite jälgimise teenus Navirec (http://ee.navirec.com ), mis hoiab muuhulgas silma peal katamaraanil «Nordea», mille pardal Jaan Tätte ja Marko Matvere hetkel ümber maailma purjetavad.

Konkursil Eesti parim e-teenus 2011 saab kandideerida kuni järgmise aasta 16. jaanuarini, võitjad valib žürii välja veebruaris. Konkursi tingimustega saab täpsemalt tutvuda aadressil www.e-konkurss.net.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles