Õpilased kiitsid tippkokkade valmistatud koolilõunat

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andreas Jupits

Presidendi kantselei peakokk Taigo Lepik ning Tartu restoraniärimees Joel Ostrat pakkusid Tallinna Humanitaargümnaasiumi õpilastele uudseid koolilõunaid.

Tippkokkade ning neid abistanud koolikokkade Kaja Kiseli ja Tiia Kleini kätetööna valmisid road, mille seast lemmikut valida ei olnud kooliõpilastel sugugi lihtne. «Õpilased kiitsid mõlema roa head maitset, kuid enim kiitust pälvis Joel Ostrati ja Kaja Kiseli valmistatud pannkoogi-lasagne külma kastmega,» rääkis üritust juhtinud toiduliidu juht Sirje Potisepp.

Pannkoogi-lasanje. Foto:
Pannkoogi-lasanje. Foto: Foto: Andreas Jupits

Kokad kinnitasid, et piima ja piimatooteid on võimalik kasutada toiduvalmistamisel vaheldusrikkal moel, tagades lastele seeläbi maitseelamus kui ka vajalikud toitained.

Joel Ostrati sõnul meeldis talle eriti kuulda õpilaste vahetut tagasisidet. «Otsustasin valmistada pannkoogi-lasagnet seetõttu, et see kombineerib pisut ootamatul moel kaks laste suurt lemmikut. Sellised üllatused, miks ka mitte magustoitude näol, aitavad tagada, et tänastest lastest kasvavad terved ja tugevad täiskasvanud,» ütles Ostrat.

Taigo Lepiku hinnangul saavad koolikokad kõikjal Eestis arvestades kehtestatud hinnapiire laste toitlustamisega väga hästi hakkama. «Samas, kui tõstaksime juba aastaid samal tasemel püsinud koolilõuna maksumust kõigest paarkümmend senti kõrgemale, laieneks toorainevalik märkimisväärselt ning menüü võiks olla juba palju mitmekesisem,» arvas ta ning lisas, et see oleks väärt investeering õpilaste toitumisharjumuste väljakujundamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles