Reisikorraldajad on Egiptuse reiside suhtes äraootaval seisukohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Eestis asuva Vene saatkonna juurde viidi Egiptuse lennuõnnetuse ohvrite mälestamiseks lilli ja küünlaid.
Ka Eestis asuva Vene saatkonna juurde viidi Egiptuse lennuõnnetuse ohvrite mälestamiseks lilli ja küünlaid. Foto: Eero Vabamägi

Kui Briti lennufirmad andsid täna hommikul teada, et katkestavad nädal aega tagasi juhtunud lennuõnnetuse tõttu reisid Sharm el Sheikhi kuurortisse, siis Eesti reisikorraldajad on Egiptuse reiside puhul veel äraootaval seisukohal.

Reisikorraldaja Novatours turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg sõnas, et reisifirma jälgib tähelepanelikult toimuvat. «Reisijate ohutus on Novatoursi prioriteet number üks, oma sammudes lähtume just sellest prioriteedist. Saame infot erinevatest kanalitest ja oleme igapäevaselt ühenduses oma välispartneritega, kellega meid seob usaldusväärne koostöö,» selgitas Riisberg.

Ta lisas, et kliente kindlasti informeeritakse võimalikest muudatustest. «Praegu ei ole mõtet spekulatsioonidele õhku juurde puhuda,» märkis Riisberg. Rohkem ei soovinud Novatoursi esindaja kommentaare jagada, pidades olulisemaks oodata ära ka Eesti välisministeeriumi hinnang.

Ka GoAdventure jurist Heiki Tulk sõnas, et reisikorraldaja talitab vastavalt välisministeeriumi seiskohale. «Hetkel lähtume praegusest soovitusest ning pidevalt jälgime olukorda,» märkis Tulk, kelle kinnitusel on ettevõte täna suhelnud ka kohaliku konsuliga.

Samuti on reisikorraldajal olemas kontaktisikud, kellelt tuleb info, kui midagi peaks juhtuma.  «Reise tühistama ei ole hakatud, kuid vahetult pärast õnnetust on vähenenud reiside broneerimine,» tõdes ta, viidates sellele, et praegust Egiptuse reiside hooaega arvesse võttes on see olnud märgatav.

«See õnnetus mõjutab tõenäoliselt kogu lennundust ja turismindust, ükskõik mis seal põhjuseks võis olla,» nentis GoAdventure jurist, kes pakkus, et tegelik selgus nädal aega tagasi toimunud lennuõnnetuse kohta tuleb tõenäoliselt alles mõne kuu pärast.  «Pommivariant on ilmselgelt vaid tänase päeva spekulatsioon ning kuna Suurbritannia näol on tegu suure riigiga, talitavad nemad teistmoodi,» märkis Tulk.

Ka Tez Touri esindaja Svetlana Vertjanova sõnas, et ettevõte lähtub oma tegemistes välisministeeriumi juhistest. «Egiptuse lennukatastroofi põhjused on seni selgusetud,» lisas ta lakooniliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles