Lufthansa streigi tõttu jääb täna ära 290 lendu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Saksa lennukompanii Lufthansa lennusaatjad alustavad tööseisakute nädalat täna kell 14 (kell 15 Eesti aja järgi) Frankfurtis ja Düsseldorfis ning homme ka mujal, teatas ametiühing UFO.

«Ära jääb umbes 10 protsenti kõigist lendudest. 3000 tänasest lennust jäetakse ära 290, nende seas 23 kontinentidevahelist lendu,» märkis Lufthansa avalduses. Tänane streik kestab kella 23ni (Eesti aja järgi keskööni).

Tööseisakud Müncheni lennujaama sel nädalavahetusel ei puuduta, kuna võetakse arvesse koolivaheaega Baieri ja Baden-Württembergi liidumaal, ütles UFO. Samuti ei kavandata streikida kogu pühapäeva, kuna enamik inimesi reisib sel päeval eraisikutena.

UFO teatas neljapäeval, et tööseisakud on vältimatud, kuna Lufthansa juhtkond ei tulnud tähtajaks välja parema pakkumisega vaidluste lõpetamiseks palga ja varajase pensioni tingimuste üle.

Tegemist on esimese korraga, mil lennusaatjad streigivad ligi kaks aastat kestnud vaidluse ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles