Novatours toob turistid ära Sharm el Sheikhist, kuid reisid Hurghadasse jätkuvad

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam
Tallinna lennujaam Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi reisikorraldaja Novatours tõi eile õhtul Sharm el Sheikhist koju 91 Eesti turisti ja plaanib sama palju tuua sealt ka homme, ei kavatse reisikorraldaja siiski muuta Hurghada lähiaja reiside korraldust.

«Teatasime oma klientidele tagasilennu kuupäevad ja Sharm el Sheikhi 8. novembri ja 10. novembri reiside peatamise laupäeva hommikul,» rääkis Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg, viidates reede õhtul välisministeeriumi poolt uuendatud reisiinfole, millega soovitab ministeerium vältida reisimist läbi Sharm el Sheikhi lennujaama.

Reisikorraldaja tõi eile, pühapäeva õhtul Sharm el Sheikhist koju 91 turisti. Homme, teisipäeval toob ettevõte ära samast sihtkohast 90 turisti. Ülejäänud reisijad, kellel oli tellitud enam kui kahenädalane reis, tuuakse ära esimesel võimalusel. «Seni on reisijate tagasitoomine toimunud plaanipäraselt ja suuremaid viivitusi ega takistusi pole Sharmi lennujaamas olnud,» sõnas Riisberg.

Reisijate suhtes, kelle pakettreis Sharm el Sheikhi on pärast 10. novembri kuupäeva, teavitab reisikorraldaja otsusest lendude toimumises või toimumata jäämisest hiljemalt kolmapäeval 11. novembril. Küll aga ei plaani reisikorraldaja hetkel muuta Hurghada reiside korraldus ja lähireisid väljuvad 10. ja 14. novembril vastavalt plaanitule. «Hetkel on Hurghadas ligi 100 Novatoursi turisti,» sõnas Riisberg.

Tema sõnul suhtuvad reisijad suhtuvad olukorda mõistvalt ja on informeeritud, et saavad tagasilennul pardale võtta kaasa käsipagasi, mis ei ületa tavapäraseid mõõtmeid ja kaalub kuni 8 kilo. «Äraantav pagas kogutakse lennujaamas kokku ja transporditakse Tallinnasse hiljem, lennufirma kulul,» selgitas Novatoursi esindaja. «Reisijate ohutus on Novatoursi prioriteet number üks, oma sammudes lähtume just sellest prioriteedist,»  kinnitas Riisberg.

Ta lisas veel, et reisijad, kelle Sharm el Shekihi reisid ära jäid või jäävad, saavad valida asendusreisi Novatoursi teiste reiside hulgast. «Suur osa klientidest on seda ka teinud,» tähendas Riisberg, lisades, et paar inimest on siiski ka reisiplaanidest loobunud ja esitanud avalduse ka reisiraha tagastamiseks. Reisikorraldaja esindaja sõnul saavad asendusreisi mainitud kliendid valida veel kuni 13. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles