Egiptusest tulnud Brita: koduigatsus tuli peale

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast kahepäevast viivitust Egiptusest Eestisse jõudnud kolmeaastane Brita tunnistas, et reisil oli vahva küll, aga viimastel päevadel tuli koduigatsus peale.

«Nad olid kaks päeva kauem, hullu ei olnud midagi, ainult koduootus tekkis pühapäeval. Muidu oleks normaalne olla, see kaks päeva soojas, polnud hullu midagi,» rääkis Sharm el Sheikis puhanud peret oodanud Toomas. Kuna eestikeelseid reisisaatjaid ei olnud, siis tuli infot nõutada kohalike esindajate vahendusel ja see tegi asja veidi keerulisemaks. «Eks ma vaatasin, mis meedias kirjutatakse ja suhtlesin nendega,» rääkis mees. Hoolimata traagilisest õnnetusest Vene reisilennukiga mees pere turvalisuse pärast ei muretsenud.  «Eesti on nii väike riik, et kes meie lennukile tahaks pommi panna,» rääkis ta ja lisas, et pealegi tõi turistid tagasi kohalik lennufirma.

Kolmeaastasele Britale Egiptuses meeldis, kuigi ta tunnistas, et lõpus tuli koduigatsus peale. «Issi ootas,» selgitas ta isa süles ema, venda ja vanaema oodates. Kodus ootas puhkaid ka merisiga Kiku.

«Meie saime laupäeva õhtul teada, et lend lükkub edasi,» rääkis pereema Nele (35). Naise sõnul läksid nad kohe hotelli uurima, mis neist saab ning kes nende lisapäevade eest maksab. «Hotellis isegi imestati, et eestlased said kahe päevaga koju, samas kui venelased ja britid pidid päevi ootama,» rääkis ta. 

Temal reisibüroo käitumise üle ei nurisenud. «Meil läks õnneks, aga kõrval, kallimas hotellis oldi küll hädas,» rääkis ta. Nende hotellis oli kaheksa eestlast, kuid kõrval hotellis peatunud üksik eestlanna käis nende juures infot otsimas. «Ma olen  varem ka Egiptuses käinud ja ma ei muretse asjade pärast, mida ei ole ja mida ei saagi olema,» ütles naine. Nende lisaööbimiste ja toidukordade eest tasus reisikorraldaja.

Kui esimesel päeval tundus, et  Sharm el Sheikhis on vähem turiste kui muidu, siis õhtuti linnas rahvast liikus. «Internetti meie hotellis ei ole, ingliskeelsetes ajalehtedes olid negatiivsed uudised, aga neid me ei lugenud,» rääkis naine. Ka olukord kohalikus lennujaamas oli rahulik. «Turvakontroll on nüüd veidi põhjalikum, kõik naised kobati läbi,» rääkis naine.

Kuigi puhkus venis tal ootamatult kaks päeva kauemaks, siis töö juures sellest probleeme ei teki. «Mul on väga mõistlik ülemus, kes ütles, et puhka rahulikult,» naeris naine. Ka üheksa-aastane Björn on kindel, et koolis paari puudutud päeva pärast probleeme tulla ei tohiks.

«Ma ostsin piletid reede õhtul 240 euro eest ja laupäeva hommikul oli sõit. Mis te arvate, kas ma olen pahane kahe lisandunud päikselise päeva eest?» küsis naine. Ta lisas, et just kahel viimasel päeval õppis kolmeaastane Brita iseseisvalt ja ilma kätisteta ujuma.

Egiptusesse läheks ta kindlasti tagasi, kas ta aga Go Adventure teenuseid kasutaks, polnud naine enam nii kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles