Lugeja küsib: kas äpp luurab mu järele?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lugeja saadetud kuvatõmmis

«Kas Eesti Energia telefoniäpp luurab rahvast? Kui alla laadida tasuta rakendus, küsib see ligipääsu sinu piltidele ja kaamerale - milleks seda vaja on?» uuris lugeja ning lisas, et tema arvates ei ole äpil midagi pistmist kaamera või fotodega.

Vastab Eesti Energia meediasuhete juht Kaarel Kuusk.

Äpi allalaadimisel küsitakse kaamerale liigipääsu selleks, et klient saaks näidu teatamise ajal (kui tarbimiskoht pole veel kauglugemisele üle viidud ja arvesti asub näiteks pimedas kohas) kasutada taskulambi funktsiooni, milleks on nutitelefoni välklamp.

Seoses sellega, et äpis saab nüüdsest ka arveid avada ja vaadata, küsib äpp allalaadimisel ligipääsu ka telefoni SD kaardile (device's external storage), kuhu salvestatakse arve PDF failid enne arve avamist. Varasema tarkvaraga telefonidel küsitakse siinkohal juurdepääsuluba ühele osale piltide, meedia ja failide juures, sest SD kaart asub nende hulgas. Pilte, video- ega helisalvestiste õiguseid äpp ei vaja ega ka kasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles