Endisele piimakombinaadi klubile puhutakse uus hingamine sisse

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on tegu Riias töötava piimakombinaadiga.
Pildil on tegu Riias töötava piimakombinaadiga. Foto: Vilja Kohler

Saaremaa vana piimakombinaadi teisel korrusel asunud klubihoone ruumid seisavad tühjalt juba 2011. aastast, kuid lähiajal loodetakse ruumidele siiski rakendust leida.

Koos abiruumidega on teisel korrusel pakutavat pinda kokku 360 ruutmeetri jagu – välja üüritakse baari- ja abiruumid ning teatrilavaga suur saal, vahendab Meie Maa.

«Nõukaaegne punane mööbel on baaris kõik alles ja saalis on lausa vana teatri lõhngi veel sees,» rääkis Kinlux Vara OÜ kinnisvaramaakler Kaido Kruut.

Kuigi maakler tõdes, et ruumides on märgata hoone mittekütmisest tingitud värvikahjustusi, võiks koht pakkuda huvi näiteks ürituste korraldajatele või leida rakendust spordi- või miks mitte ka tantsusaalina.

«Nõukaajal, kui seal kohapeal töötas veel 100 inimest, räägiti saalis suurtest tegudest,» lisas Kruut, kes leiab, et hoone suur saal uhke parkettpõrandaga võiks tuua naeratuse näole nii mõnelegi tantsuhuvilisele. Päris tühjana pole maja viimastel aastatel siiski seisnud – näiteks kasutas esimese korruse tootmisruume vahepeal ka filtrite tootmisega tegelev kohalik ettevõte Nordic Filters.

Refereeritud artiklit saab lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles