Koolikoka pika tööstaaži saladus peitub kenades lastes

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Kui kümneaastase staažiga töötajat peetakse mõnes töökohas veteraniks, siis Muhu koolikokal jagub staažikust juba ligi poole sajandi jagu.

Muhu põhikooli söökla kokk Meeli Targem on kokaametit pidanud juba 47 aastat, alustades Piiri sööklas 1968.aastal ning kolides 1977. aastal Liivale endisesse pastoraadihoonesse. Praegune Muhu põhikooli söökla on juba kolmas maja, kus Meeli on Muhu lastele kõhutäidet pakkunud.

Kuigi koka palk pole suur, on suuremaks tasuks talle laste kiitus. Targem meenutab, kuidas üks teise klassi poiss oli õpetajale öelnud, et kõige parem restoran on ikka nende kooli restoran.

Kogenud kokk soovitab kooli mitte tellida toitu suurköökidest, mis termostega kohale tuuakse. «Siis on see juba jahtunud ja seda pole südamega tehtud. Selline toit lastele ei meeldi ja sellest tekib koolitoidu mahategemine,» arvab Targem.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles