Vaata, keda uus rongiplaan rõõmustab ja keda kurvastab

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong. Foto on illustratiivne.
Elroni rong. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Detsembri keskel hakkavad Elroni rongid sõitma uue sõiduplaani järgi, mis ilmselt teeb rõõmsaks virulaste ning tartlaste meele ning kurvastab kevadpealinna rahvast.

«Olulisemate täiendustena lisandub detsembris mõlemas suunas üks väljumine Tallinna-Narva ja Tallinna-Tartu liinidele,» ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Idasuunal võimaldab uute väljumiste lisamine nihutada õhtuse Tallinna-Rakvere rongi hilisemaks, et Tapale, Kadrinasse ja Rakverre oleks Tallinnast võimalik sõita ka pärast kella 21 õhtul. Lisaks tekib võimalus päevasel ajal samalt suunalt Tallinna pääseda.

Läänesuunal on pikalt olnud probleemiks, et rongiliikluses on päevasel ajal pikk paus. «Arvestades reisijate vajadusi, on Eesti Raudtee Elroni ettepanekutele tuginedes leidnud võimaluse, kuidas nimetatud probleemi mõnevõrra leevendada,» rääkis Kongo. Ühe Tallinna-Keila reisi lisamisega väheneb nimetatud pausi pikkus tööpäeviti sellel suunal 40 minuti võrra ning Keila-Tallinna suunal muutub sõiduplaan tihedamaks.

Puhkepäeviti lisandub mõlemas suunas päevasel ajal üks reis Tallinna-Paldiski liinile. Edaspidi pääseb Paldiskist, Keilast ja Sauelt kella seitsmeks hommikul Tallinna ka puhkepäeviti, nagu see on juba ida- ja edelasuunal. Õhtused väljumised Riisiperre ja Paldiskisse nihkuvad umbes poole tunni võrra hilisemaks.

Sõiduplaan tiheneb edelasuunal, kus peamise muudatusena ei ole õhtused Tallinna-Viljandi ja Tallinna-Pärnu reisid enam kuni Lelleni haakes, vaid väljuvad eri aegadel. «Selle muudatusega lisandub Tallinna ja Rapla vahele üks väljumine päevas,» rääkis Kongo.

 Samas asendatakse üks Tallinna-Türi liini reis Tallinna-Rapla reisiga, puhkepäeviti asendatakse üks hommikune Türi-Tallinna reis väljumisega lõunasel ajal, mis Elroni hinnangul on reisijatele sobivam.

Endiselt on plaanis kolmas reis Tallinna-Pärnu liinil suvekuudel, sealjuures on kõik väljumised käigus otserongidena ning ümber istuda ei tule.

Kagusuunal lisatakse suvekuudel nädalavahetusteks Tartu-Piusa liinile üks väljumine. Sarnaselt edelasuunaga asendatakse varahommikused Koidula-Tartu ja Valga-Tartu reisid puhkepäeviti hilisemate väljumistega.

Detailsed plaanid on kooskõlastamisel ning avaldatakse esimesel võimalusel, eeldatavalt järgmise nädala jooksul, Elroni kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles