Pimetestil selgusid parimad piimatooted

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Toidumessi külastajatelt sai kõrgeima hinnangu Farmi maitsestamata jogurt, Valio Alma keefir, Farmi lahja kohupiim vanilliiniga, Saaremaa Edam juust ning Farmi klassikaline kodujuust Ekstra.

«Kõikides tooterühmades toimus tootjate vahel tihe rebimine ja hindepunktide vahed polnud üldiselt suured. Kuigi hindajateks polnud seekord professionaalsed eksperdid, siis oli tarbijatel võimalus võrrelda erinevaid sama grupi tooteid ja proovida välja selgitada vahetus võrdluses oma lemmikud,» tõdes Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna juht Evi Randpere.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda hindab toiduainete kvaliteeti alates 1998. aastast alates. Koja juures töötavad professionaalsetest toiduekspertidest koosnevad hindamiskomisjonid, kelle töö tulemusel antakse välja Tunnustatud Eesti Maitse ja Tunnustatud Maitse kvaliteedimärke. Toidumessil toimunud piimatoodete hindamine sarnases tavapärase sensoorse hindamisega, kuid oli oluliselt lihtsustatud.

Oktoobri lõpus toimunud Tallinna Toidumessil oli külastajatel võimalik põllumajandus-kaubanduskoja piimastendil hinnata erinevaid Eesti piimatooteid. Külastajad hindasid ja võrdlesid pimetestil nelja erineva Eesti tootja maitsestamata jogurtit, vanillimaitselist kohupiima ja klassikalist kodujuustu, Edam juustu ja kolme tootja keefiri.

Messikülastajad hindasid toote välimust, maitset, lõhna ja konsistentsi ja hindepunkte sai anda hindamisskaalal 0-5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles