Koondada on võimalik väärikalt

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks suuremaid ettevõtteid, kus karjäärinõustaja Tiina Saar-Veelmaa (pildil mustas paremal) koondamist nõustamas käis, oli Elcoteq ja seal sujus see ilusasti.
Üks suuremaid ettevõtteid, kus karjäärinõustaja Tiina Saar-Veelmaa (pildil mustas paremal) koondamist nõustamas käis, oli Elcoteq ja seal sujus see ilusasti. Foto: Liis Treimann

Paljud meist on oma tööelu jooksul kokku puutunud koondamisega ja kindlasti on neidki, kes just praegu peatse töökaotuse hirmus tulevikku mustades värvides näevad. Töötajaid saab koondada ka nii, et keegi ei saa haiget, ja vahel annab see võimaluse uueks väljakutseks.

Kõigepealt tasub teada, et igasugune töösuhte lõpetamine pole veel koondamine, vaid koondamine on töösuhte erakorraline ülesütlemine majanduslikel põhjustel ehk siis, kui töösuhte jätkamine pole enam võimalik.

Koondamine on ainus ülesütlemise alus, mille puhul tekib tööandjal kohustus maksta hüvitist ühe kuu keskmise töötasu ulatuses. Ühtlasi peab tööandja järgima koondamise korral töötaja töösuhte kestuse pikkusest olenevat etteteatamistähtaega kas 15, 30, 60 või 90 päeva või hüvitama vähem etteteatatud aja rahas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles