Atria toob viineriturule uue toote

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Atria

Lõuna-Eesti lihatööstusi ühendav Atria Eesti toob sel nädalal turule uue, konkurentidega võrreldes väiksema rasvasisalduse ja pakikaaluga Wõro Wiinerite sarja, millega kavatseb muuta seniseid jõujooni viineriturul.


«Atria on tõusnud viimastel aastatel grillvorsti turuliidriks, nüüd on meil plaan tugevdada oma seni madalal püsinud positsiooni lihatööstustele ühes kõige olulisemas ja hooaegadest vähem sõltuvas viinerisektoris,» sõnas Atria Eesti tootejuht Arnika Ambos.

Ta lisas, enamus suurtest jaekettidest on uue Wiineri sarja oma sortimenti juba sisse võtnud ning esialgne vastukaja kaupmeestelt on julgustav.

Wõro Wiineri rasvasisaldus ulatub 14 ja Wõro Kanawiineri oma vaid 11 grammini, mis on peamistest konkureerivatest toodetest vastavalt 21 ja 45 protsenti vähem. Wõro Wiineri toiteväärtus ulatub 139 ja Wõro Kanawiineri oma 137 kilokalorini. Mõlemad tooted on kergelt suitsutatud ning tugeva konsistentsiga ega muutu kuumutamisel pehmeks.

Nii Wõro Wiiner kui Wõro Kanawiiner on pakendatud 300 grammi suurusesse kõvasse kilekarpi, mis on omalaadsete seas üks väiksemaid ja seega keskmisest madalama tükihinnaga. Lähiajal lisandub ka taassuletav pakend. Wõro Wiineri sarja toodetakse nii uuenenud Valga kui Vastse-Kuuste lihatööstustes.

Atria Eesti müügi- ja turundusdirektori Margus Masingu sõnul valitseb praegu olukord, kus ligi pool viineriturust on ühe tootja käes. «See pole tekkinud lähiminevikus, vaid on kestnud juba aastaid. Oleme veendunud, et tarbija ootab alternatiivi. Mõistetavalt on see pikk tee ning muutused ei toimu üleöö, kuid usun, et aastate pärast on tarbija valikuvõimalus viinerileti ees seistes tänasest mitmeskesisem,» rääkis ta.

Atria on olnud traditsionaalselt üks suureimad grillvorstimüüjaid ja viinerite müügitulemused on seni jäänud nõrgaks. Nüüd peaks see Masingu sõnul muutuma hakkama.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles