Rebimine Pärnu bussiliini pärast kogub hoogu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi buss
Lux Expressi buss Foto: Laura Oks/Postimees

Kuigi Lux Express sai maanteeametilt liiniloa täiendavateks väljumisteks Tallinna-Pärnu liinil alates 23. novembrist, on bussifirma juba alustanud piletite eelmüüki.

Maanteeamet kiitis oktoobris heaks Lux Expressi liinilubade taotlused lisaväljumisteks Tallinn-Pärnu liinil. Kuigi täiendavate väljumiste avamiseks on bussiettevõttele antud kolm kuud aega, lisab Lux Express uued bussid Tallinna-Pärnu liinile juba 23. novembrist ning alustab tänasest piletite eelmüüki.

Pärnu ja Tallinna vahel lisandub mõlemale suunale kaks väljumist päevas. Tallinna-Pärnu suunal lisandub hommikune väljumine kell 8.00 ja õhtune väljumine kell 19.00. Pärnu-Tallinna suunal lisanduvad väljumised kell 8.20 ja 10.15.

«Nii Tallinna kui Pärnu poolt lisanduvad täiendavad hommikused väljumised ning Tallinnast saab Pärnusse ka senisest hiljem õhtul,» selgitas Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu muudatusi Tallinna-Pärnu liinil. Tema sõnul olid seni väheste ja ebasobivate väljumisaegade tõttu paljud reisijad sunnitud otsustama auto kasuks ning avaldas lootust, et uus sõiduplaan muudab bussisõidu atraktiivseks ka autoga reisijatele.

Lux Expressi Pärnu väljumiste arvu kasvu taga võib näha šoti miljardäri odavbussifirma Superbus kesksuviseid lubadusi hakata lisaks Tallinna-Tartu ja Tallinna-Narva liinil sõitma ka Tallinna-Pärnu liinil.

Esialgsete kavatsuste kohaselt plaanib Superbus Pärnu suunal viit edasi-tagasi reisi päevas, ühe reisi kestuseks Tallinnast Pärnusse on planeeritud 2 tundi ja 10 minutit ning tagasi 2 tundi ja 5 minutit. Superbusi Pärnu-suunalised reisid algavad Tallinnast kell 09.20, 12.20, 14.35, 18.25 ja 21.20 ning Pärnust naaseb buss järgmistel aegadel: kell 6.45, 10.00, 12.45, 16.15 ja 19.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles