Koolinoored toetavad talupidajaid endi loodud mobiiliäpiga

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodumaine toodang turulettidel.
Kodumaine toodang turulettidel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Gümnaasiuminoored lõid veebiplatvormi ja mobiiliäpi, mis aitavad talumeestel oma toodangut müüa, ilma et kaupmehed neile oma tingimusi peale suruks ja prisket vaheltkasu võtaks.

Kaks õpilasfirma Sibis loojat – Rudolf Gustav Hanni ja Karl Angelo Maiuri – on mõlemad linnapoisid, aga otsustasid toetada talupidajaid, vahendasid ERR-i raadiouudised.

«Mõte tekkis vanaema juures olles, kui ta rääkis, et moraalne on tegelikult tarbida Eesti talumeeste kaupa,» selgitas Hanni.

«Talumehed on hetkel üsna hädas, nii et kui minna nende juurde jutuga, et me aitame, siis nad on üpris avatud uuendustele, seega pole see raske olnud,» rääkis Maiuri.

Mobiiliäpp aitab vahendada talukaupu, mille tootjad ise üles riputavad. Linnainimesest lõpptarbija saab need otse endale koju tellida, järgmisel päeval toob transpordifirma kauba talust otse koju kätte.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERR-ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles