Meedikute tunnipalk langes võrreldes eelmise aastaga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedikud.
Meedikud. Foto: Toomas Herm

Tervise arengu instituudi poolt tänavu märtsis korraldatud tervishoiutöötajate palgauuringu andmetel vähenes arstide keskmine brutotunnipalk ilma lisatasudeta võrreldes eelmise aasta märtsiga viis protsenti.


Samavõrra langes hooldajate ja abiõdede keskmine brutotunnipalk, õendusalal töötajate tunnipalk vähenes seejuures kuus protsenti.

Mullu jäid arstid palgalangusest puutumata, küll aga langes õendusala töötajate ja hooldajate palk juba 2009. aastal.

Osalise- ja täistööajaga töötavate arstide keskmine brutotunnipalk ilma lisatasudeta oli 2010. aasta märtsis 126 krooni, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes seitsme krooni võrra. Täistööajaga töötavate arstide keskmine brutokuupalk koos kõigi lisatasudega oli märtsis 25 343 krooni, mis on 4,4 protsenti vähem kui aasta varem.

Osalise- ja täistööajaga töötavate õendusalatöötajate keskmine brutotunnipalk ilma lisatasudeta oli 65 krooni, mis on kuue protsenti võrra väiksem kui eelneval aastal. Täiskoormusega õendusalatöötajate keskmine brutokuupalk koos kõigi lisatasudega oli märtsis 13 325 krooni, langes aastaga 1,7 protsenti.

Osalise- ja täistööajaga töötavate hooldajate ja abiõdede keskmine brutotunnipalk ilma lisatasudeta oli 37 krooni, mis on kahe krooni võrra madalam kui eelmise aasta märtsis. Täistööajaga töötavate hooldajate ja abiõdede keskmine brutokuupalk koos kõigi lisatasudega oli 7408 krooni, langedes aastaga 0,8 protsenti.

Tervishoiutöötajate töötasu vähenemine on toimunud peamiselt lisatasude arvel. Kuu põhipalk suurenes nii hooldajatel, õdedel kui ka kiirabitehnikutel. Tervishoiuteenuse osutamisega seotud spetsialistidel jäi kuu põhipalk samaks ja arstidel vähenes see ühe protsendi samal ajal, kui lisatasusid kärbiti 18 protsendi võrra.

Kõige kõrgemat keskmist kuupalka teenisid täistööajaga töötavad arstid piirkondlikes haiglates ja õendusala töötajad erihaiglates.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles