Kuidas leida odavaim lennupilet

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lennufirmasid on palju, marsruute ühte sihtkohta jõudmiseks mitu, sooduspakkumisi igat sorti ning pileteid vahendavatest veebikülgedest ei jää samuti puudu. Sellisest virrvarrist kõige parema pakkumise leidmine nõuab tahtejõudu ja aega.

Norra ajalehe reisikülg Aftenposten Reise pani aastatepikkusele kogemusele ja loendamatutele arvuti ees veedetud tundidele tuginedes kirja kümme nõuannet, mida odavate lennupiletite otsimisel silmas võiks pidada.

Uju vastu voolu

Piletihinnad sõltuvad nõudlusest, seega proovi sõita siis, kui teised seda ei tee. Nädalavahetusel reisimise puhul on kõige kallimad reede pärastlõunased väljalennud ja pühapäevased tagasilennud. Nii oleks reisiks targem valida teine aeg, näiteks laupäevast esmaspäevani. Kõige odavamad on piletid reeglina esmaspäevast neljapäevani.

Väldi odavhinna lõksu

See, et odavlennufirmadel on alati ja igas suunas kõige madalamad hinnad, on eksiarvamus. Tihti on odavlennufirmal head pakkumised vaid mõnel kindlal liinil. Nii tasub uurida ka tavaliste lennufirmade hindu, pealekauba on neil rohkem väljumisi, mille vahel valida.

Vaata mitmeid veebilehti

Sama reisi hind võib olenevalt vahendajast olla kas kõrgem või madalam. Seega tasub kasutada metaotsinguvõimalust, et saada ülevaade, milline pakkumine on parim. Külasta kindlasti ka lennufirmade endi veebilehti.

Jäta truudus sinnapaika

Truudusest ja lojaalsusest ühele lennufirmale pole reisijale suurt kasu. Tee endale nii paljude lennufirmade kliendikaardid kui võimalik ja kasuta antavaid soodustusi. Ainult ühele lennufirmale truuks jäämine ja võimalikult suure hulga boonuspunktide kogumine ei tasu end ka pikas perspektiivis ära.

Vaata, mis maksab üks ots

Säästa võib ka nii, kui loobud edasi-tagasi pileti ostmisest ja ostad ühe otsa ühelt, teise otsa teiselt lennufirmalt. Sellise variandi puhul on taas positiivne see, et väljumisaegade valik on suurem. Omati tasub olla tähelepanelik – kõik lennufirmad ei kaasa ühesuunapileteid sooduskampaaniatesse, näiteks Air France ja KLM on olulised erandid.

Hoia kampaaniatel silma peal

Sooduspakkumisi on lennundusturul palju ja nendega tasub kursis olla. Parim variant on tellida endale e-postile lennufirmade ja reisibüroode uudiskirju, nii jõuab info kampaaniate kohta kindlalt kohale.

Vali alternatiivne lennuväli

On sihtkohti, mille puhul saab valida ka erinevate lennuväljade vahel, näiteks on Londonis ja Pariisis mitmeid võimalusi, samuti Berliinis ja Roomas.

Hiili lisatasudest mööda

Lennureisijale on lisatasud paras peavalu – tasud pagasi, istekoha, kaardiga maksmise jms eest võivad algul soodsana tundunud piletihinna paisutada oluliselt kõrgemaks. Õiget hinda ei saa paljudel juhtudel teada enne, kui oled reaalselt broneerimise läbi teinud. Alles vahetult enne maksmist avaldavad lennufirmad lõpliku summa. Kui see tundub liialt soolane, on mõistlik tehing katki jätta ja edasi otsida. Samuti tasub siinkohal mõelda, kas kindel istekoht, suur kohver, kindlustus ja muud lisateenused on ikka hädavajalikud.

Ära ole liiga varajane

See, et lennupiletite hinnad on seda odavamad, mida varem need ära osta, on müüt. Hiljuti avaldatud uuringu (autoriteks Marc Möller ja Makoto Watanabe) järgi on lennupiletid odavaimad kaheksa nädalat enne väljalendu. Kampaaniad ja sooduspakkumised ajastatakse tavaliselt vaid mõni nädalat enne lendu, sest alles siis saab selgeks, kas lennukitele on vaja reisijaid juurde meelitada või mitte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles