Eesti parimaks õlletundjaks pürgib mitukümmend inimest

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta finalistid.
2014. aasta finalistid. Foto: Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon

26. novembril toimub Eesti Parima Õllesommeljee finaalvõistlus, kus ühtlasi pürgib parimaks õllesommeljeeks 63 inimest.

Finaalüritusel astuvad lavale neli parimat õlletundjat, kes peavad rambivalguses näitama oma teoreetilisi teadmisi õllest ja demonstreerima serveerimis- ning degusteerimisoskusi.

Finaalvõistlusele eelnenud kahel koolituspäeval osales kokku 63 inimest, mis on ürituse ajaloos absoluutne rekord. Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni presidendi Kristel Nõmmiku sõnul näitab suur osalejate arv huvi õllemaailma ja õllesommeljee elukutse vastu. «Õlu on kahtlemata tegemas oma võidukäiku ning mul on hea meel tõdeda, et õlle serveerimise kunst ja joogi hingeelu tundmine on inimeste seas saamas üha populaarsemaks,» rääkis Nõmmik.

Parima õllesommeljee valimine on juba traditsiooniks saanud võistlus, mille eesmärk on väärtustada õlle kui joogikategooria tundmist ja serveerimist. Eesti parima õllesommeljee võistlust korraldab Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon koostöös A. Le Coqi õllekultuuri arendamise kvaliteetmärgiga Beer Star. 

Eelneval kahel aastal on selle tiitli pälvinud Kristjan Markii ja Urmas Linnamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles