Elisa hoiatab sotsiaalmeedias leviva petuskeemi eest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise lugejamängu näol on tegemist petuskeemiga, millega tahetakse kätte saada Elisa klientide kontakte.
Sellise lugejamängu näol on tegemist petuskeemiga, millega tahetakse kätte saada Elisa klientide kontakte. Foto: Kuvatõmmis

Elisa hoiatab oma kliente sotsiaalmeedias leviva petuankeedi eest, millega üritatakse koguda nende kontakte, lubades vastutasuks loosida andmete jagajate vahel välja 740 euro eest Apple'i tooteid.

«Tegemist ei ole Elisa ametliku kampaaniaga, vaid virtuaalse pettusega, mille kaudu üritatakse Elisa nime kasutades klientide andmeid koguda,» ütles Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski, kinnitades, et mobiilioperaator pöördub andmekaitse inspektsiooni poole, et selgitataks välja petuankeedi autor ja ankeet saaks sotsiaalmeediast eemaldatud.

Elisa tegi oma Facebooki lehel ka algatuse igasuguste vihjete, mis aitaks kaasa petuankeedi autori tuvastamisele. «Seniks palume oma klientidel olla tähelepanelikud ning mitte jagada andmeid petuankeeti,» lausus Raiski.

Selline näeb sotsiaalmeedias leviv petukampaania välja:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles