Narvas avati tuntud taaskasutuspood

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kauplus Narvas.
Uus kauplus Narvas. Foto: Eduard Sadala

Seni neljas Eesti linnas tegutsenud taaskasutusega tegelev Uuskasutuskeskus avas uue kaupluse Narvas.

Narva linna esimese Uuskasutuskeskuse avamine tõi kokku ligi kaks tuhat inimest. Värske poe avatseremoonial lõigati sümboolselt läbi vanad püksid. Päeva jooksul tehti umbes 500 ostu, millest suurema osa moodustasid jõuluteemalised kaubad, käekotid, lauanõud, riided ja jalanõud.

Uuskasutuskeskuse juhi Katriin Jüriska sõnul on Narva oluline koht, kus esindatud olla. «Olen ise siitkandist pärit ja seepärast veel eriti rõõmus, et saan panustada kohalikele töökohtade loomisesse ja aidata kaasa uuskasutuse mõtteviisi levitamisele,» ütles  ta.

Foto: Eduard Sadala
Foto: Eduard Sadala Foto: Uuskasutuskeskus

Uuskasutuskeskus seisab hea selle eest, et kodus ülejäävad head asjad ei satuks prügimäele, vaid leiaksid endale uue õnneliku omaniku. Kasutuskõlblikud asjad suunatakse uuesti ringlusesse ning otsitakse võimalusi, kuidas vanale uus elu anda. 

Uuskasutuskeskus tegutseb hetkel neljas linnas: Tallinnas kolme, Tartus, Pärnus ja Paides ühe keskusega. 2016. aastaks on plaanitud laieneda kümne keskuseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles