Anonüümsest lotopiletiostust saab ajalugu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Alates järgmisest aastast tuleb lotomängijatel enne pileti ostmist näidata isikut tõendavat dokumenti.

«Alates 1. jaanuarist 2016 kontrollitakse kõiki klassikalise loterii pileti ostjaid maksuameti poolt hallatava hasartmängude enesevälistusnimekirja vastu ning seetõttu on lotomüüjal kohustus mängija isik enne lotopileti müüki tuvastada,» selgitas Eesti Loto turundusjuht Annely Luimkel.

Muudatus puudutab kõiki neid inimesi, kes on harjunud ostma klassikalise loterii, nagu Keno loto, Bingo loto, Viking Lotto, Eurojackpoti pileteid. Seadusest tulenev tuvastamiskohustus ei hõlma kiirloteriid ja internetist piletiostjaid, sest seal inimesed  identifitseerivad ennast juba Eesti Loto infosüsteemis konto loomisel.

«Kontroll enesevälistusnimekirja vastu toimub automaatselt igakordsel sisselogimisel ning interneti ja m-loto mängijate jaoks seadusemuudatus mingeid protseduurilisi muutusi kaasa ei too,» rääkis Luikmel.

Seadusemuudatus tehakse rahandusministeeriumi ettepanekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles