Kaupmehed ei nõustu alkoholi peitmisega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi müüakse praegu toidupoodides muude kaupade kõrval.
Alkoholi müüakse praegu toidupoodides muude kaupade kõrval. Foto: Liis Treimann

Kaupmeeste liidule ei meeldi riigi plaan sundida neid ehitama paari aasta jooksul alkoholiosakondade ümber läbipaistmatud seinad.

«See meede seab kaupmeestele ebaproportsionaalselt suured investeerimiskohustused, ent ei anna hoomatavat lisaefekti müügiala füüsilisele eraldamisele teistest kaupadest. Eriti arvestades, et vaheseinu ei ole võimalik ruumiliste piirangute tõttu ehitada enamikus Eesti toidukauplustes,» teatas kaupmeeste liidu tegevjuht Riin Savi.

Liit ei toeta ka alkoholimüügi keelamist tankla territooriumil asuvates kauplustes ja toitlustusettevõtetes, kuna viimased ei erine millegi poolest toidu- ja esmatarbekaupu müüvatest väikestest mugavuspoodidest. Kaupmehed on veendunud, et see ei aita vähendada sõiduki joobes juhtimist. Samuti ei vähenda see meede oluliselt alkoholi müügikoguseid, kuna tanklate territooriumitel olevates mugavuspoodides müüakse vaid ligikaudu kolm protsenti kogu Eesti jaeturul müüdavast alkoholist.

Küll on kaupmehed nõus muudatustega,  millega tõhustatakse alaealistele alkoholimüügikeelu täitmist, alkohoolsete jookide paigutamist müügikohas teistest kaupadest eraldi ja jaekauplustes alkoholi degusteerimise keelamist.

«Need meetmed aitavad saavutada eelnõu eesmärke ehk vähendada alkoholi nähtavust avalikus ruumis ning võimaldada klientidel soetada esmatarbekaupu ilma vältimatu kokkupuuteta alkohoolsete jookide eksponeerimise ja esitlemisega,» ütles Savi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles