Rehvivahetuse aeg tuli taas ootamatult

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehvitöökoda on erinevalt autoomanikest talveks valmis.
Rehvitöökoda on erinevalt autoomanikest talveks valmis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädalavahetusel saabunud esimene libedus, sellega kaasnev nulli ümbruses üles-alla kõikuv ööpäevane õhutemperatuur ja lähenev detsember on rehvivahetuse töökodades tekitanud pikad järjekorrad.

Kuressaares Kaare tänaval OÜ Saare Rehvikojas ei olnud eile võimalik rehvivahetusega jutule pääseda, ka tänaseks on kõik ajad broneeritud. Alles homseks sai soovi korral ette registreerida, kirjutab Meie Maa.

«Järjekord ulatub järgmise nädala esmaspäevani. 1. detsember on tulemas. Inimesed kipuvad viimasele hetkele jätma,» öeldi OSI Rehvist. Ei ole ka ime, sest alates 1. detsembrist on talverehvide kasutamine sõidukitel kohustuslik.

Kui enamik töökodasid küsivad plekkvelgedel (teras) rehvide vahetamise ja valuvelgedel (alumiinium) vahetamise eest rehvi läbimõõdust sõltumata kindlaid hindasid, siis Everfrontis tehakse selles vahet.

«Mida suuremaks läheb diameeter, seda keerulisem on rehve tasakaalustada,» põhjendati Everfrontist.

Uute liisitud autode puhul ei pea tingimata tegema rehvivahetust esinduses, kust auto soetati. Küll aga peab olema ettevaatlik rehvirõhuanduritega. Kui valest kohast hakata rehvi veljelt maha võtma, võib andurid ära lõhkuda ja sellega autoomanikule korraliku kahju tekitada.

«Mehed peavad oskama nii palju jälgida, et ei laseks rehvirõhuandureid puruks. Meil on käinud inimesi, kes tulevad pärast mujal rehvide vahetamist andureid tellima,» selgitati Kuressaare Autoteenindusest. Ühe anduri hind algab 80 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles