Vaata, millist teravilja eelistavad eestimaalased oma toidulaual

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õitsev tatrapõld.
Õitsev tatrapõld. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti inimesed peavad kõige tervislikumaks teraviljaks tatart, selgus hiljuti Baltimaades läbiviidud uuringust.

Fazer Eesti tootejuhi Annika Albei sõnul on tatar viimasel paaril aastal eestlaste toidulaual taas au sisse tõusnud, kuna nii tarbijad kui tootjad pööravad rohkem tähelepanu toidu tervislikkusele.

«Tatar on tänuväärne teravili, mis sisaldab palju organismile kergesti omastatavaid ja kõrge kvaliteediga valke, antioksüdante ja kiudaineid ning on väga hea magneesiumi allikas,» sõnas Albei. 

Tatras on ohtralt bioflavonoide ning arvestatavas koguses mangaani, fosforit, vaske, tsinki, rauda ja erinevaid vitamiine. Tatra söömine aitab kaasa kolesteroolitaseme langetamisele ning aitab vererõhku kontrolli all hoida.

Sel aastal on Eesti poelettidele jõudnud mitmeid uusi tatraga pagaritooteid. Näiteks on Fazer turule toonud tatrasepiku, mis sisaldab ligi 13 protsendi ulatuses tatart ning lisaks seedimist soodustavaid rukkiteri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles