«Ostsin lapsele Kalevi jõulukalendri ja teadliku tarbijana pakendit lugedes avastasin, et muu hea kraami hulgas sisaldab see pauksuhkrut. Millestki sellisest ei ole ma varem midagi kuulnud. Mis kummalise ainega on tegu?» küsib lugeja.
Lugeja küsib: mis asi on pauksuhkur?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastab Kalevi tootearendusjuht Evelin Heiberg.
Kalevil valmis selleaastasteks jõuludeks uue tootena Päkapiku piimabatoonike pauksuhkruga (ingl.k. popping sugar, carbonated sugar). Tegemist on batoonikesega, kuhu on lisatud pauksuhkrutükke, mis laste rõõmuks suus lõbusalt praksuma hakkavad.
Pauksuhkur valmib spetsiaalse tehnoloogia abil, kus suhkrule lisatakse süsihappegaasi (sarnaselt karboniseeritud ehk gaasiga jookidele). Kui pauksuhkur suus sulab, vabanevad sellest süsihappegaasimullid ja hakkavad suus praksuma, pakkudes maiustamise kõrvale vahva üllatusmomendi.