Maanteeametis pääseb teenustasu maksmisest

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüd saab maanteeametis riigilõivu eest tasuda ka krediitkaardiga.
Nüüd saab maanteeametis riigilõivu eest tasuda ka krediitkaardiga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alates homsest on maanteeameti teenindusbüroodes kasutusel uus kaardimaksesüsteem, mis riigilõive makstes teenustasu ei võta.

Kui varasemalt pidi klient deebetkaardiga riigilõivu tasumisel veel lisaks maksma panga poolt kehtestatud nimekirja alusel teenustasu, siis uue kaardisüsteemiga teenustasu ei lisandu, teatas maanteeamet. «Lisaks saame uue süsteemiga  vastu võtta krediitkaardimakseid, milleks varem võimalust ei olnud,» selgitas maanteeameti klienditeenindusjuht Anne Nurmik.

Nurmiku sõnul on uus kaardimaksesüsteem mugavam ka klienditeenindaja jaoks, sest vajalikud andmed saabuvad makseterminali otse liiklusregistrist. «Varem pidi klienditeenindaja vastava summa käsitsi sisestama, milleks kulus lisaaeg ning mis jättis võimaluse inimlikeks vigadeks. Edaspidi toimub kõik automaatselt,» lisas  klienditeenindusjuht.

Vastavalt riigilõivuseadusele võtavad teenindusbürood sularaha vastu kuni kümme eurot. Kliendid, kellel puudub pangakaart või pangakonto saavad sularahatoimingu teha pangakontoris - sularaha sissemakse rahandusministeeriumi kontole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles