Kadriorus hakkab päike maju soojendama

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uus Maa

Kadriorus renoveeritakse Vesivärava tänaval kortermaju, mille kütte ja vee soojendamise kulusid aitavad madalal hoida katusel asuvad päikesepatareid.


Muinsuskaitse on lubanud Kardiorgu Lenderi-tüüpi majadele, mis pärinevad 20. sajandi algusest, paigaldada päikesepatareid, mis võimaldavad hoida küttekulusid kokku kuni 30 protsenti.

Korterite müügiga tegelev Uus Maa konsultant Margit Sild ütles, et tänu päikesepatareidele on arendaja prognoosi kohaselt võimalik säästa vee soojendamise pealt isegi 60 protsenti.

Kütet aitab säästa ökonoomne gaasiküttesüsteem, mille abil prognoositakse säästu ligi 30 protsenti. Lisaks on võimalik küttekulud hoida võimalikult madalal seetõttu, et igas korteris on küttemõõtur.

«Kui elanik läheb näiteks mõneks ajaks kodunt ära, ei pea ta tühja korterit täisvõimsusel kütma ning säästab sellega. Kindlasti muutub sellest ka elanike küttetarbimise harjumus ja hakatakse rohkem mõtlema säästmisele,» märkis Sild.

Vesivärava majad on esimene arendus Kadriorus peale kinnisvarabuumi. Tegemist on tsaariaegsete puumajadega, mis restaureeritakse ning uuendatakse täielikult, lisaks on võimalik soetada parkimiskoht maa-aluses garaažis.

Kuna ehitus on pooleli, saab klient valida siseviimistluse vastavalt omale maitsele. Pakkuda on 2-3-toalised korterid, ent soovi korral saab soetada ka kaks kõrvutiasetsevat korterit ning need kokku ehitada.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles