Video: selline näeks maailm välja ilma valgusreostuseta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeks välja valgusreostuseta taevas Singapuri kohal.
Selline näeks välja valgusreostuseta taevas Singapuri kohal. Foto: Kuvatõmmis videost

Noor austraalia videograaf pani kokku timelapse-video, mis näitab tähise Tasmaania taeva näitel, milline tegelikult näeks välja taevas tuntud suurlinnade kohal, kui sealt eemaldada valgusreostus.

On üpris ebatõenäoline, et mõne suurlinna elanikul avaneb võimalust näha selle kohal olevat taevast sellisena, nagu ta tegelikult on, vahendab Telegraph. See on ka põhjus, mis inspireeris 16-aastast austraalia foto- ja videograafi David Oliver Lennonit kombineerima tema kodukoha Tasmaania taevast tuntumate suurlinnade omadega.

Tulemuseks on suurepärane kunstitöö, mis näitab, kuidas näeb maailm välja ilma valgusreostuseta. Videost saab näha, kuidas näevad välja sellised populaarsed vaatamisväärsused nagu Londoni Big Beni kellatorn, parlamendihoone ja The Shard pilvelõhkuja, kui taevas nende kohal oleks selline, nagu ta looduslikult on. Noormehe tehtud videos saab näha ka pilte New Yorgist, Katari pealinnast Dohast ja Singapurist.

Kuigi tegemist ei ole just eriti süvateadusliku eksperimendiga, on noormehe tehtud video kunstilises mõttes kahtlemata väärt vaatamist.

Vaata lähemalt videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles