Saarlaste palk on jätkuvalt üks madalamaid

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palk.
Palk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saare maakonnas on keskmine brutokuupalk tõusnud aastaga vaid napid 20 eurot. Kui läinud aasta kolmandas kvartalis teenis saarlane keskmiselt 809 eurot, siis tänavu 829 eurot.

Vaadates tänavust aastat eraldi, siis aasta alguses on keskmine palk maakonnas olnud isegi madalam kui eelmise aasta lõpupoole, vahendab Saarte Hääl. Mullu lõpuks oli keskmine brutokuupalk Saare maakonnas statistikaameti andmeil 835 eurot, selle aasta esimeses kvartalis aga 778 eurot.

Kõrgeim on keskmine palk olnud maakonnas tänavu kevadel, kui keskmiselt vaatas saarlastele palgalipikult brutopalgana vastu 854 eurot.

Maksu- ja tolliameti Saaremaa büroo juhataja Olev Martinsoni sõnul tuleb tõdeda, et Saare maakonna keskmise palga tase võrdluses teiste maakondadega on ka varasematel aastatel olnud arut­elu teemaks, kuid aktsepteeritavaid põhjendusi palgaerinevusele tema teada siiani leitud ei ole.

«Muidugi avaldab kolmandale kvartalile mõju suvine turismihooaeg, mil võetakse tööle rohkem inimesi ja osalise tööajaga,» nentis Martinson.

Refereeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles