Parvlaevapiletid kallinevad viiendiku võrra

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Saaremaa Virtsu sadamas.
Parvlaev Saaremaa Virtsu sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Kristen Michali kinnitusel kallinevad parvlaevapiletid tuleva aasta 1. veebruarist, hinnatõus on ministeeriumi teatel 20 protsendi ümber.

Saaremaa ettevõtjate liidu novembris esitatud pöördumisele vastates märkis minister, et ministeerium on koostöös vedajaga välja töötamas lahendusi järgmise aasta liiniveo parimaks korraldamiseks, et tagatud oleks nõudlust rahuldav transpordiühendus mandri ja Muhu vahel, kirjutab Saarte Hääl.

Praegu on tuleva aasta riigieelarve projektis Väinamere Liinid OÜ ja TS Laevad OÜ tarbeks kokku 18,5 miljoni eurot. Tegelik 2016. aasta vajaduse prognoos on aga ligi 19,3 mln eurot.

Parvlaevateenuse maksumus kasvab ministri selgituste kohaselt järgmisel aastal peamiselt järgmistel põhjustel: kütuse kallinemine tulenevalt aktsiisitõusust, palgatõus, väiksemate laevade kasutamine, mistõttu on vaja rohkem reise teha, ning uue vedaja lepingust tulenevad kõrgemad hinnad.

Eelarve puudujääk tuleb ministri kinnitusel katta piletihinna tõusu arvelt, mida on planeeritud rakendada järgmise aasta 1. veebruarist. Lähiajal alustab ministeerium hindade muutmiseks ka määruse eelnõu menetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles