Eestlane läks ülemaailmset polaarkonkurssi juhtima

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkarud
Jääkarud Foto: Valeriy Melnikov/Ria Novosti/Scanpix

20-aastane Hans Markus Antson on ekstreemse polaarretke Fjällräven Polar rahvusvahelisel konkursil tõusnud viimase ööpäeva jooksul Eesti rahva toel üldarvestuses esimeseks.

Eile, kolmapäeva õhtul möödus ta ligi nädala esikohal olnud rumeenlasest. Tänahommikuse seisuga kell 8.30 oli ta kogunud ligi 25 000 häält, kuid kõik pole veel otsustatud – konkurss kestab 10. detsembrini. «Arvestades Eesti väiksust, on tulemus seda muljetavaldavam,» sõnas noormees ise eile õhtul.

Eesti kuulub sellel konkursil «teiste riikide» (Other Countries – ing k) arvestusse, mis tähendab, et eestlasest osaleja peab rinda pistma kümnete teiste riikide esindajatega. Konkursil osutuvad väljavalituks need, kelle poolt oma maal hääletab kõige rohkem inimesi.

Hans Markus Antson on noor loodushuviline ja loodusfotograaf, kes võtab osa selleaastasest Fjällräven Polar ekspeditsiooni konkursist. Tegemist on viiepäevase koerarakendi sõiduga Norra, Rootsi ja Soome piirialadel, mille jooksul sõidetakse läbi 300 km.

Konkurents on tihe, kuid tema osalemist on toetanud juba Eesti Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves, Evelin Ilves, mitmed ettevõtjad, kultuuritegelased ja meediaväljaanded.

Kokku osaleb konkursil sel aastal üle 900 kandidaadi. Varasemalt on teisigi eestlasi konkursil edukaks osutunud. 2014. aasta ekspeditsioonil osales tänu kaasmaalaste suurele toetusele Katrina Sokk, kes kogus 28 863 häält. Ka tol korral avaldas tüdruku polaarmatkale toetust Eesti president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles