Pildid: neli asendamatut trendi aastalõpupidudeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lähenev aastalõpp viitab moemaailma kõige pidulikumale hooajale, kus sillerdavad kangapinnad tõusevad taas tähelepanu keskpunkti. Moes on erinevad teemandisära peegeldavad värvid ning vääriskivide, pärlite, litrite ja hõbeniitidega kaunistatud kangad. Kuid sädelevaid detaile võib lisaks peorõivastele leida ka igapäevastelt kudumitelt ning isegi kingakontsadelt ja -ninadelt.

Teemandisära

Vääriskivid, hõbeniidid, pärlid ja tikandid on pühadehooaja kaunimad lisandid. Pidulikkust ja glamuuri aitavad luua toonid, mis justkui peegeldaksid teemandisära – õrnsinaka varjundiga hõbedane, kahvaturoosa ja lavendli pehmed varjundid. «Enda üleslöömiseks ei ole vaja jääda ootama pidupäeva. Talvisel hooajal leiab ka igapäevarõivastelt sära ja sädelust. Klassikalise lõikega pluus, mida kaunistavad pärliread, sobib väga hästi ka kontoriargipäeva,» rääkis Kaubamaja turundusdirektor ja ajakirja Hooaeg peatoimetaja Britta Ratas. Detailid domineerivad ka kingamoes – litrid ja pärlid annavad täiuslikkuseni viimistletud välimuse.

Praktilised, mugavad ja kergelt maskuliinse joonega kingad saavad tänu naiselikele detailidele selle hooaja lemmikuteks. Talvises meestemoes toimuvad kavalad mängud detailidega, pintsakureväärilt võib leida kivikesi ning lipsudelt ja rinnarättidelt kelmikalt pidulikke mustreid.

Musta maagiline võlu

Mustades toonides on midagi salapärast, eriti kui lüüa nad läikima. «Selle hooaja tumedad kangad on dekoreeritud litrisäraga, õhuliste sulgede või narmastega, pärliread ja peened tikandid loovad läbimõeldud ning viimistletud tulemuse,» kõneles Britta Ratas. «Härrad kiigaku ülikondade ja pintsakute poole, kus mustal taustal musta värvi tikand annab pidulikkust, kuid jääb samas piisavalt tagasihoidlikuks. Nii saab ka argipäeva lisada veidike edevust,» lisas ta.

Traditsioonilise punase radadel

Punaselembus on pühadele eriti omane − moedisainerid on osanud sellega arvestada ning lavale seadnud nii pidulikud kleidid kui ka praktilised mantlid, nii soliidsed pintsakud kui ka igapäevased jakid. «Punased toonid saavad värskenduseks juurde lillade ja tumedate bordootoonide mõju. Meestemoes on kirkust veidi maha keeratud ja asendatud see sügavamate marjatoonidega. Punane on värv, mis muudab naised vastupandamatuks ja mehed enesekindlusest pakatavaks,» rääkis Britta Ratas.

Killuke luksust

Karusnahk on ilmselt ainus materjal moemaailmas, mis on ühtviisi nii praktiline ja soojaandev kui ka luksuslik. Kasukad sobivad õhtukleidi juurde, aga samas ka kandmiseks igapäevaste talvesaabaste ja karvamütsiga. Väiksemates kogustes on karusnahka lisatud kleitidele või jakkidele, kus kaunistatud on allääred või hoopis käised, piduliku kleidi juures paitab õlgu suur krae. «Tegemist on materjaliga, mis hooliva suhtumise korral võib kandjat teenida aastakümneid, olles tõeliselt pikaajaline ja tasuv investeering,» märkis Britta Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles