Kallis nutitelefon jääb tavalisele mobiilile alla

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallis nutitelefon jääb siiski odavamale mobiiltelefonile levi suhtes alla.
Kallis nutitelefon jääb siiski odavamale mobiiltelefonile levi suhtes alla. Foto: SCANPIX

Suure summa maksnud viiamse mudeli nutitelefon ei pruugi pooltki nii hea olla kui kümne aasta vanune klahvidega mobiiltelefon. Moodne klaas- või metallkorpus võib nii mõnegi kõne katkestada.

Briti uuringufirma Ofcomi tellitud uuring näitab, et  Apple, Samsung ja teised mobiilifirmade tippmudelid on täis kõrgtehnoloogilisi lahendusi, aga väga väike summa kulutatakse kõnede ja tekstisõnumite tegemiseks vajalikule lahendusele, kirjutab The Telegraph.

Uuringus mõõdeti  nii populaarseid nutitelefone kui ka tavalisi mobiile ning selgus, et 2G-telefonid suutsid märksa paremini vastu võtta nõrka signaali. Helistamise või kõne vastuvõtmise jaoks on osal nutitelefonidel vaja, et signaal oleks vähemalt kümme korda tugevam, kui vajavad seda  tavalised mobiiltelefonid.

Uuring valmis mobiilifirmade tellimusel, kes on huvitatud levi parandamisest  maapiirkondades, kus mobiilimaste on vähem ja signaal on nõrgem. Kuigi mobiilivõrkude infrastruktuur on oluline, on oma väga oluline osa ka mobiiltelefonidel.

Uuringust selgus, et üleminek plastümbriselt klaas- ja metallümbristele on üheks põhjuseks, miks kõned hakivad või üldse ära katkevad. Nutitelefonidel on vaja keskmiselt seitse korda tugevamat signaali kui tavalistel mobiiltelefonidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles