Liikluskindlustuse registri tööd häirib erakordne katkestus

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskindlustuse teenuse võrdlus LKFi lehel
Liikluskindlustuse teenuse võrdlus LKFi lehel Foto: Toomas Huik

Esmaspäeva, 7. detsembri õhtul ja 8. detsembri esimestel tundidel ei ole võimalik liikluskindlustuse lepingut sõlmida, sest sel ajal uuendatakse liikluskindlustuse registri riist- ja tarkvara.

«Tegemist on erakordse katkestusega ja seetõttu palume vaadata üle oma liikluskindlustuse kehtivus enne katkestust, et ükski sõit tegemata ei jääks,» edastas liikluskindlustuse fondi (LKF) juhatuse liige Hillar Lõhmussaar.

Liikluskindlustuse süsteemi katkestus algab 7. detsembri õhtul kell kaheksa ja plaanijärgselt on selle kestuseks viis tundi. Kui selle käigus midagi erakorralist ette ei tule, loodab LKF 8. detsembri tööpäeva alguseks kõik süsteemid taas töökorda saada.

Lõhmussaare sõnul ei saa katkestuse ajal sõlmida liikluskindlustuse lepingut ei kindlustusseltsi kontoris ega ühelgi veebilehel. Samuti ei tööta liikluskindlustuse fondi kalkulaator, liikluskahjude kontrolli päring, sõiduki kindlustuskaitse kontrolli päring. Katkestuse ajal ei tööta ka populaarsed liikluskindlustuse päringud LKFi lehel.

LKF on liikluskindlustuse seaduse alusel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamine ülesanne on täita liikluskindlustuse garantiifondi rolli ja ning hallata liikluskindlustuse registrit. LKF hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukiga tekitatud kahjud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles