Õppepuhkused tekitavad küsimusi

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppimine nõuab suurt pingutust juba üksnes õppetööle pühendunud inimeselt, veelgi raskem on aga töö kõrvalt õppida.
Õppimine nõuab suurt pingutust juba üksnes õppetööle pühendunud inimeselt, veelgi raskem on aga töö kõrvalt õppida. Foto: Sander Ilvest

Õppepuhkusega on inimestele antud seaduslik võimalus paremini ühitada töö ja õppimine, kuid tööandjale on see juhul, kui korraga õpib mitu töötajat, paras peavalu ja ka suur rahaline kulu.

Igal sügisel, kui koolides algab eksamite ja lõputööde koostamise aeg, kasvab ka nende tööandjate hulk, kes pöörduvad küsimustega tööinspektsiooni juristide poole. Paljudele jääb arusaamatuks, mis olukordades ja kas on tööandja kohustatud töötajale õppepuhkust võimaldama.

Mis tingimustel siis õppepuhkust saab? Töölepingu seaduse § 67 lg 1 järgi on töötajal õigus saada õppepuhkust täiskasvanute koolituse seaduses (TäKS) ettenähtud tingimustel ja korras. Kuigi TäKS, mis reguleerib õppepuhkuse andmist, on sellisel kujul kehtinud juba 1993. aastast, leidub ikka tööandjaid, kes pole seni õppepuhkuse andmisega kokku puutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles