Kaardimaksevõimalus muutub väikepoodnikele taskukohasemaks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna spordiklubis Reval Sport peab kaardiga tasumisel kliendid maksma ostu eest ühe protsendi lisaks.
Tallinna spordiklubis Reval Sport peab kaardiga tasumisel kliendid maksma ostu eest ühe protsendi lisaks. Foto: Sander Ilvest

Euroliidu otsus kinnitada alates 1. detsembrist kaardimaksetehingute vahendustasule ülempiir teeb rõõmsaks väikepoodnikud ja ettevõtjad, kes praegu peavad iga kaardimakse puhul pangale loovutama märkimisväärse summa.

«Kaardimaksetasud on väga suur probleem, see on palkade ja riigimaksude järel kolmas kuluallikas,» rääkis Perekinga poe juhataja Tiiu Valkenklau. Kuna kaardimaksete arv kasvab iga aastaga, suureneb ka pangale loovutatav summa. Pereking on mitu korda pankadelt teenustasu alandamist palunud, aga vastu on tulnud vaid Swedbank, kellelt nad rendivad terminali.

Kui suure protsendi peab pood iga kaardimakse puhul pangale loovutama, poejuhataja öelda ei soovinud. Ta ütles, jutt käib paarist protsendist. «Pankade puhul on need tasud erinevad ja teiste pankade tasud on suuremad,» rääkis Valkenklau. Kui paljude Euroopa riikides on levinud praktika, et väikse summa puhul pood kaardimakseid ei aktsepteeri, siis Eestis ei tule see lahendus kõne alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles