Tänavu on alkoholi telereklaame näidatud üle 120 tunni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanalid on tänavu alkoholireklaami näidanud juba üle 120 tunni.
Telekanalid on tänavu alkoholireklaami näidanud juba üle 120 tunni. Foto: SCANPIX

Selle aasta kümne kuuga on alkoholi telereklaame näidatud juba 123 tunni jagu, mis annab tunnistust alkoholireklaami kasvutrendist.

2009. aasta märkis alkoholireklaamide osas langusaastat – 2008 näidati alkoholi reklaame televisioonis 130 tundi ja mullu 114 tundi. Tänavu on aga taas märgata kasvu.

Teisipäeval Tallinnas alkoholi tervisemõjusid käsitlenud konverentsil kõnelenud poliitika ja sotisaaluuringute ekspert Gerda Möller märkis oma hiljutise uuringu tulemusi kommenteerides, et reklaamide näitamise sagedus ei ole oluliselt suurenenud, küll aga on kasvanud reklaamide pikkus. Keskmiselt kestab üks õllereklaam nüüd 23 sekundit.

Kõige enam reklaamitakse televisioonis õlut ja kanget alkoholi, valmiskokteilide, veinide ja siidrite reklaame on vähem.

Möller tõi alkoholireklaamidest kõneldes välja ka selle, et tegelikult ei ole see televisiooni reklaamipausides domineeriv.

Kui võrrelda näiteks pesupulbrite ja muude kodutarvetega, mida näidatakse aastas üle 1000 tunni, jääb alkoholireklaami osa üsna tagasihoidlikuks. Mäekõrguselt on alkoholireklaamist üle ka kosmeetika ja hügieenitarvete reklaamid, mida on tänavu näidatud üle 680 tunni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles