Otepää Winterplace’i kolisid jõuluvana põhjapõdrad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ilmo Tamm

Otepää Linnamäe orgu, mis on kogu perele mõeldud aktiivse vaba aja talvepark, kolisid Lapimaa põhjapõdrad. 

Me kõik teame, et jõuluvana tuleb lastele külla kaugelt põhjamaalt. Õigeks ajaks jõuab ta kohale tänu põhjapõtradele, kes tema kelku veavad. Otepää Winterplace’is elavad alates sellest talvehooajast Lapimaalt pärit 5 jõuluvana põhjapõtra: Rudolf, Olaf, Niko, Robbie ja Sven. Nendega saab teha pilti ja pai meeldib neile väga.

«Otepää Winterplace garanteerib rõõmu ja vahelduse argipäevadesse,» ütles Otepää Winterplace’i müügi- ja turundusjuht Triin Kalda. «Mõeldes enda lojaalsetele ja uutele külastajatele oleme parki täiendanud mitmete atraktiivsete talviste tegevustega. Meie eesmärgiks on pakkuda igale külastajale positiivset emotsiooni,» lisas ta. 

Põhjapõder on olnud kunagi asukas ka Eesti aladel. Eesti alalt kadus põhjapõder preboreaalse (10 200–9300 aastat tagasi) kliimastaadiumi alguses. Põhjapõdra levilaks on Euraasia ja Põhja-Ameerika põhjaosa. Kuni 20. sajandini oli põhjapõdra levila ühtlane, aga tänapäeval on see katkenud paljudeks eraldatud osalevilateks. Põhjapõder on ainus hirvlane, kelle emasloomal kasvavad sarved.

Otepää Winterplace’is on vahva. Huvitavaid talviseid tegevusi leiavad erinevas vanuses lapsed, noorukid ja täiskasvanud. Talvepargis ootavad lustijaid: snowtubing’u rajad, kelgumägi, uisuväljak, põhjapõdrad, iglukino, väikelaste tuubikarussell, Ahhaa Teadusiglu ja loomulikult palju lund. Pargi nõlvad on kaetud kunstlumega, mille tootmiseks kasutatakse tänapäeva tipptehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles