Laupäeval toimub traditsiooniline heategevuslik jõululaat Topeltkink

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Topeltkink

Ülemiste keskuses toimub laupäeval 12. detsembril juba 11. korda populaarne heategevuslik jõululaat, kus lastekodulapsed müüvad enda valmistatud käsitöökingitusi. Külastajatele esineb Rolf Roosalu.

Ülemiste keskuse juhi Guido Pärnitsa sõnul on jõululaat keskuse külastajate seas oodatud sündmus ja läbi aastate väga menukas. Ka lastekodulapsed ootavad iga-aastast laadamelu. «Sel aastal osaleb 14 lastekodu ja lapsi koos juhendajatega on laadal müümas üle saja,» ütles Pärnits. Ta lisas, et aina enam väärtustatakse isetehtud kingitusi ja meeneid. «Ostes need heategevuslikult laadalt, saavad inimesed lisaks toredale kingitusele ka abivajajaid aidata,» märkis Pärnits. Laadal on kaupade valik väga lai ja mitmekesine, lapsed on valmistanud ehteid, jõulukaunistusi ja kaarte ning erinevaid kudumeid. Kogu laadal saadud tulu läheb lastekodudele.

Foto: Topeltkink

Heategevuslik jõululaat toimub Ülemiste keskuse aatriumis ning kestab kella 12st kuni kella 17ni. Laadal toimub arveldamine ainult sularahas. Lapsed saavad soovi korral teha näomaalinguid, toimub kingiloos ja külla tuleb jõuluvana. Laadapäeva lõpetab Rolf Roosalu kontsert, mis algab kell 16. Lisaks lastekodulaste laadale toimub 11.-12. detsembril ka Ülemiste Rimi juures Toidupanga toidukogumispäev, kus igaüks võib anda oma panuse toidukaupu annetades. 

Foto: Topeltkink

Laadal osalevad seekord 14 lastekodu: Mäe Lastekodu, Eesti Asenduskodu Töötajate Liit, Kuressaare Perekodu, SA Perekodu, MTÜ Maria ja Lapsed, Tallinna Lastekodu Hooldekodu tee maja, Tallinna Lastekodu Pihlaka maja 1.pere, Tallinna Lastekodu Veerenni maja, Siimusti Lastekodu Metsatareke, SA Haapsalu Hoolekandekeskus, Kiikla Lastekodu, Kohtla-Nõmme Lastekodu, Tartu Laste Turvakodu, Pärnu Lasteküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles