Vaata, milliseid vihjeid peidab president Ilvese tänavune jõulukaart «Ood ootamatule Eestile»

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi tänavune jõulukaart.
Presidendi tänavune jõulukaart. Foto: Presidendi kantselei

President Toomas Hendrik Ilvese tänavuse jõulukaardi kandev motiiv on julgelt tundmatusele vastu astumine, ühtlasi on jõulukaardil isiklik tähendus ehk presidendi hüvastijätt ametiaja lõpu hakul.

«See on kiidulaul eestlaste pealehakkamisele ning meie riigi ridadest maailmaareenile tõusnud äri-, loome- ja spordiedulugudele,» seisab Vabariigi presidendi kantselei selgituses. «Teisalt on kaardil ka isiklik pool ehk presidendi hüvastijätt ametiaja lõpu hakul,» lisas kantselei.

Presidendi jõulukaart «Ood ootamatule Eestile» sisaldab rohkelt peidetud tähendusi. Näiteks kelgutajad kelgutavad mäe küljele rooma numbri X (kümme - toim), mis on viide presidendi viimasele ametiaastale. Pilvest pudenevad kirjad tähistavad pilvetehnoloogiat üle terve maa. Pilve taga suupillil bluusi mängiv kuu on aga kummardus presidendi muusikalembusele.

Kuu peal tähti püüdev mehike. Isegi kui sihtmärk on erakordne ja selleni ulatumisest jääb puudu, on tulemus ikkagi suurepärane - julgustuseks meie ettevõtjatele. Kuu all, maa peal on kolm tarka, kes vahetavad omavahel kingitusi – transfer. wise. men.

Tähti vaatlev periskoop torukübaraga pilvel on viide püüdlusele saada kosmoseriikide hulka ehk kummardus tudengisatelliidile EstCube. Jõuluvanasaan on hübriid – pooleldi põhjapõdrapõhine, pooleldi reaktiivmootor – viide eestlaste tegevustele keskkonda säästvate tehnoloogiate ja teenuste arendamisel – olgu selleks Elmo Rent, Exo Bike või Eleoni tuulik.

Samuti on kaardil vihjeid Eestis leiutatud ja arendatud spordialale kiiking, postirobotile Starship, «Teekonna» kommidele ning naisekandmisele. Viimase selgitus on, et eestlane on innovatiivne ka veidras valdkonnas.

Interaktiivset jõulukaarti vaata siit: Presidendi tänavune jõulukaart

Jõulukaardi illustratsiooni autoriks on Karmen Heinmaa. E-kaardil mängib illustratsiooniga kokku ansambel Heinavanker looga «Mu süda, ärka üles» helilooja Margo Kõlari juhtimisel. Kaardi vaataja saab kaasa lüüa, vajutades õigetele tegelastele, kellele on lauluhääl kaasa antud. Neid tegelasi on kokku seitse.

Kaardi autoriks on agentuur Brand Manual eesotsas Mihkel Virkusega. Kaardi veebiversiooni on loonud Indrek Vainu koos Datalabi meeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles