Kuidas kodus tiku ohutust kontrollida?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tikutootja Estonian Match müügijuhi Harri Aaltoneni sõnul pole tikkude ohutuse kontrollimine kodustes tingimustes eriti lihtne. Samas on siiski paar asja, millele võiks enne tiku süütamist tähelepanu pöörata.

Esiteks peaks jälgima seda, kas tiku puidust osa on ikka terve. Teiseks saab testida tikupead – proovida sõrmedega tõmmates, kas see tuleb otsast ära või mitte.

Tikutootja ise korraldab Viljandis igale Indiast tulevale tikupartiile standardijärgsed testid. Ühes partiis on umbes 2,3 miljonit toosi tikke, millest läbib kontrolli sadakond.

Tehases kontrollitakse, et tikud ei sisaldaks keelatud aineid, et need süttiksid standardis ettenähtud viisil ja et tikuots küljest ära ei tuleks. Lisaks läbivad tikud tehases kuumatesti – tikud pannakse ahju ja peavad süttimata välja kannatama 270-kraadise kuumuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles