Video: mis arvavad lapsed sellest, kui jõuluvana oleks hoopis naine?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Anomaly avaldas vahva video, milles küsib väikestelt lastelt, kas ka naine võiks jõuluvana tööga hakkama saada. Laste vastused sellele ootamatule küsimusele on üpriski üllatavad.

Paljud lapsed arvavad, et kingituste jagamine pole ikka naise töö. Aga miks?

Üks poiss on ilmselt kõrva taha pannud liialt seksistlikke anekdoote ja väidab, et naine ei saaks kinke laiali jagada, sest ta eksiks tee peal ära. Teine peab takistuseks füüsilisi omadusi. «Ta ei oleks nii tugev, et kingipakke tassida. Ta peaks siis enne jõusaalis käima,» pakub laps välja oma lahenduse. 

Kamp tüdrukuid lisab, et naisjõuluvanal oleks beebi, kes ei laseks tööd teha ja rikuks teiste laste kingitused ära. 

Leidub ka teistsuguseid arvamusi. Näiteks toob üks põnn välja, et naissoost jõuluvana oleks efektiivsem, sest ta mahub korstnast paremini läbi. Teine poiss aga rikub selle vastuse lisades, et naisel poleks jõuluvana tööks aega, sest ta peab ju köögis süüa tegema. 

Kuigi laste vastused on armsad, näitavad need ilmekalt, kuidas me ise õpetame oma lastele ohtlikke soorolle, mis hakkavad nende arenguvõimalusi ja eneseteostusvõimalusi hiljem piirama. 

Esita sama küsimus ka oma lapsele ja anna kommentaariumis teada, mis ta vastas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles