Kullerid keeldusid rasedat pakkide tassimisel aitamast

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullerteenus.
Kullerteenus. Foto: Liis Treimann

Kuna tellitud tavateenuse raames ei kuulu Omniva kullerite töökohustuste hulka kauba transportimine hoone sisse, siis rasedale naisele nad kuigi palju abi ei pakkunud.

«Minu naine tellis SMG Möbel OÜ-st narivoodikomplekti koos kojutoomisega,» kirjutas mees. Eile tõid kauba koju kaks Omniva kullerit, kes olid tema väitel ülbed ega nõustunud kogu mööblit tuppa tassima.

«Naine tellis spetsiaalselt kohaletoimetamise ja maksis selle eest, kuna ta on ise kaheksandat kuud rase ega tohi selliseid raskusi tõsta. Kas siis näiteks 80-aastane vanainimene peab ka ise tassima?» tekkis mehel küsimus.

Omnivast öeldi talle, et nad ei peagi majja sisse mööblit tassima. Ta võttis ühendust ka mööblifirmaga, kust vabandati ja öeldi, et see on esmakordne juhus, kuid lahendust välja ei pakutud. «Minu arvates on see ülekohtune, selle jaoks ju teenuse tellisimegi,» lisas lugeja.

Omniva kommunikatsioonijuhi kt Erki Varma sõnul ei ole kulleritel tõepoolest kohustust tavateenuse raames hoones sees transportida saadetisi, mis on raskemad kui 65 kilogrammi. Sellised saadetised toimetatakse vastavalt lepingule laadimiskohani. «Sellest on teadlikud ka meie partnerid ning viisakas oleks oma kliente suuremate saadetiste korral sellest teavitada,» selgitas ta.

Varma sõnul tulevad kullerid tihti siiski kliendile vastu ja näiteks koostöös saajaga toimetavad selle tema jaoks mugavama asukohani, kuid see pole nende töökohustus. «Ülbusele või ebaviisakale käitumisele aga õigustust ei ole ning sellistest juhtumitest palume kindlasti meid teavitada,» lisas Varma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles