Kontoriinimeste poe avamine inimmasse kohale ei toonud

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tornimäel avas uksed uus mini-Rimi.
Tornimäel avas uksed uus mini-Rimi. Foto: SANDER ILVEST/

Uude väikepoodi sisse astudes haarab pilgu kohe suur puuvilja ja salatilett. Sealt veidi eemal paistab pitsade ja saiakesest lett. Kesklinnas töötavatele kontoriinimestele avati täna mini-Rimi.

Võrreldes suurete Rimidega on mini-Rimi kordades väiksem. Suuri nädalalõpu oste siia poodi tegema tulla ei saa, selleks jääb see väikseks. Kuid väiksemaid igapäevaseid lõunaid saab kaasa haarata küll.

See pole kellelegi üllatuseks, et Rimis on salati ja puuviljalett. Küll aga jääb silma suur maasikavalik, mille sarnast ma teistes Rimides näinud pole. Erinevalt hiljutise Maxima avamisest, puudusid ka suured inimhordid ja liikuda sai rahulikult. Ilmselt pole inimesed veel lõunale tulnud ja askeldavad kontorites.

«Antud pood sai tegelikult inspiratsiooni vanalinnas avatud poest, kus on ruutmeetrite arv kõige väiksem ja samas suurrõhk on värskele puuviljale ja värskele toidule,» sõnas Rimi formaadijuht Marko Põder. «Nägime potentsiaali, et Tallinna kesklinna klient vajaks just selliseid kiireid aga samas soodsaid ostukohti rohkem kui täna on pakkuda.»

Põdra sõnul sai suureks tõukeks ka ajakulu. Ta mainis, et kui suurtes poodides kulub aeg toidujärjekorras seismisele ja kauba otsimisele, siis mini-Rimi on ülesehitatud on the go kontseptsioonile.

Peamiseks erinevuseks suure Rimi ja mini-Rimi vahel toob Põder ruutmeetrite arvu. «Samuti on mini-Rimi puhul väga oluline asukoht – peab olema kindel kliendiasustus ja ka vajadus. Asukohapõhiselt teeme kindlaks, milline on kliendi vajadus – siin on palju kontoreid, kui inimene tuleb nt panka, siis ei ole tal aega osta suuremat toitu vaid väike pitsa, kohv või puuvili on see mis ta vajab,» kommenteeris Põder.

Mai (39) töötab uue mini-Rimi vahetusläheduses ning ostab tavaliselt lõuna kas Kaubamajast või Stockmannist. «Kuna on lõunaaeg siis ma lootsin, et siin on salatilaud. Nüüd saangi siit oma lõuna kätte. Värske toit on ikka parem kui pirukat süüa,» sõnas Mai. Võrrelda lähedal asuvate toidupoodidega Mai veel ei oska. «Mulje on alles tekkinud. Iseenesest ükskord saab ikka kõrini kui on ainult Kaubamaja või Stockmanni toidulett. Vahelduseks kindlasti hea.»

Nõmmelt pärit Svetlana (64) satub kesklinna keskmiselt korra nädalas. «Esimesed muljed on head. Puuviljad ja salatilaud on kenasti paigutatud, ostjal on väga mugav kaupa kätte saada,» kommenteerib ta. «Siin on ka transpordiühendus hea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles