Test: parim mandariin maksab pea viis korda rohkem

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem oli testis võimalik saada 45 punkti. Graafik avaneb,kui klikkida luubil.
Kõige rohkem oli testis võimalik saada 45 punkti. Graafik avaneb,kui klikkida luubil. Foto: Graafik: Silver Alt

Kuna paljudel seostub jõuluaeg just piparkoogi- ja mandariinilõhnaga, siis otsustas Postimehe toimetus pimetestis välja selgitada, millises poes on müügil parimad mandariinid.

Pimetestis osales üheksa inimest, kes pidid hindama viiepallisüsteemis mandariinide maitset ja hindama, kas nad ostaksid seda tsitruselist või mitte.

Kõige rohkem heakskiitu pälvisid Stockmannis müügil olevad ökomandariinid – kuus inimest üheksast andis just sellele sordile maksimumpunktid. «Mõnusalt magusad väikesed mandariinid, seega poest ostaksin neid kindlasti,» sõnas üks proovijatest. Kui ta kuulis, et ökomandariinide kilohind on tunduvalt kõrgem kui teistel mandariinidel, jäi ta mõttesse ja püüdis järgmist lemmikut välja selgitada.

Teine maitsja oli arvamusel, et ökomandariinid pole nii head midagi. «Pigem on need (Prismas müüdavad Rainbow mandariinid – autor) mõnusalt hapukad ja neid ostaks poest küll. (Selveri klementiinid – autor)... neil on jällegi väga hapu maik ja järelmaitse kuidagi mõru,» lausus ta.

Kolmas proovija leidis, et just Maximas müüdav klementiin on liiga magus ja mitte kuigi mahlane, pigem meenutab mõnd maiustust kui tsitruselist. «See (Stockmanni «Clemenula» – autor) näeb värske välja, aga maitseb, nagu oleks mädanenud. Samuti ei ole kuigi maitsev nr 6 ( Selveris müüdav sort «Anecoop» – autor), kuna neil on kummaline küünelakieemaldaja kõrvalmaitse,» kirjeldas ta oma maitseelamust. Proovija on arvamusel, et mandariin peaks olema pisut hapukas, aga kõik teised maitstud viljad olid pigem väga magusad ja ta peaks pikalt mõtlema, milliseid poes eelistaks.

Teine proovija leidis, et Prismas müügil olevatel Rainbow’ mandariinidel on küljes justkui kibe keemiamaitse. «Väikesed mandariinid on päris head, suuremad jällegi kividega ja kibedad,» ütles ta.

Kui proovijad kiitsid peamiselt väikseid mandariine, kuna nood olid magusad ja parajalt hapukad, siis nende koorimine on jällegi vaevalisem. Suuri mandariine on lihtsam koorida, koor tuleb vilja küljest paremini lahti.

«Ma ostaks kõiki, sest nii suurt maitseerinevust neil ei tunneta. Seega, midagi ostmata ma kindlasti ei jätaks,» märkis lõpetuseks kõige rahulolevam testija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles