Pere jõulufoto pälvis paljude pahameele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Louisiana osariigis tegutsev fotograaf Hannah Hawkes laadis ühe pere jõulufoto sotsiaalmeediasse, kuna leidis, et tegemist on humoorika fotoga. Kahjuks ei leidnud paljud, et foto on naljakas, vaid sootuks solvav.

Fotol on kujutatud viieliikmelist perekonda, kus on ema, isa, üks poeg ja kaks tütart. Isa hoiab fotol käes tahvlit, millele on kirjutatud «Peace on earth» («rahu maa peal» - toim) ja fotol olevate ema ja tütarde suud on helerohelise teibiga kinni kleebitud, vahendab Good Housekeeping.

Foto kadus esialgu sotsiaalmeediast üsna kiirelt, kuid paljud solvatud inimesed olid piisavalt kiired ja tegid sellest kuvatõmmise. 

Hoolimata sellest, et foto sai palju kriitikat, kaitses fotograaf tehtud tööd: «Mind on nimetatud kõikvõimalike nimedega ja ma olen saanud väga tigedaid ning vulgaarseid kommentaare ja sõnumeid. Naisena ma tahaksin öelda, et ma EI propageeri naistevastast vägivalda. Ma ei toeta naiste väärkohtlemist ega alandamist.»

Hawkes jätkas, et foto sai tehtud pere tellimusel ja nende eesmärgiks oli teha humoorikas pilt. Ta teab pildil olevat perekonda ja kinnitas, et selles peres ei esine vägivalda ega alandamist. Siiski on paljud arvamusel, et tegemist on seksistliku fotoga, mis propageerib vägivalda. Fotole on reageerinud ka Ruth M. Glenn, kes on USA koduvägivallavastase liidu juht. Glenn märkis, et lisaks sellele, et fotol on ema ja tütarde suud kinni kleebitud, on üsna häiriv ka asjaolu, et perepoeg seisab naiste taga ja hoiab heakskiitvalt pöialt üleval. «On selge, et teda on juba mõjutatud. Kuigi mul on hea meel, et see foto on eemaldatud ja et inimesed reageerisid nii tugevalt ning fotograaf tunnistas, et see on tehtud nalja pärast, pole tegemist naljaga. Naistevastane vägivald on laialt levinud ja selle teemaga kaasneb alati palju ignorantsust, nagu näitab seegi foto,» sõnas Glenn. 

Finally, Peace on Earth!

Posted by Hannah Hawkes Photography on Sunday, 13 December 2015
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles