Jõuluvanad külastavad pühapäeval loomaaeda

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana
Jõuluvana Foto: Dmitri Kotjuh

Pühapäeval, 27. detsembril kell 12 saabuvad jõuluvanad Õismäe-poolse läänevärava kaudu loomaaeda, et nii külastajaid kui ka loomi-lemmikuid rõõmustada. 

Kellele meelepärane toiduamps, kellele mänguasi või hoopis lõbus pühapäevane jalutuskäik jõuluvanade seltsis – vaatamist ja meelelahutust jätkub nii suurtele kui väikestele. Jõuluvanade ühendus, kes ka grööni muskusveise vaderiks on, saadab loomaeda oma parimad jõulutaadid.

Loomaaia loomade jõulupidu erineb kodustest pühadest ja seal saab nii jalutada, vaadata, kuulata, jälgida ja mõelda – seega tarkust ja teadmisi tuleb juurde. Kes suures grupis koos jõuluvanadega kõndida ei taha ja oma rolli ühises näitemängus ei näe, läheb oma rada – loomaaed on tavapäraselt avatud kõigil nädalapäevadel ja ilma ootamatute vingerpusside eest leiab peavarju soojades siseruumides. Jõuluvanad on kohale kutsunud ja kingituste meisterdamisega vaeva näinud Tallinna Loomaaia Sõprade Selts.

Loomaaia elukad ei ole kodustatud lemmikloomad, mistõttu oma kaasavõetud kraami neile pihust pakkuda ei õnnestu. Küll aga võib pähklid, mee, kuivatatud puuviljad vms vaikselt jõuluvana kingikotti poetada, kust see talitajate kaudu loomadeni jõuab.

Kassad töötavad nii lääne- kui põhjaväravas kella 9 kuni 15, soojad siseekspositsioonid ja laste loomaaed on avatud kella 10 kuni 16. Loomaaed suletakse kell 17. Ja piletihinnad on meeldivalt talvised!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles