Asjatundja: koorejäätises on vähem kaloreid kui piparkoogis

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätise söömisel tasub piiri pidada.
Jäätise söömisel tasub piiri pidada. Foto: SCANPIX

Jäine maius jõudis Eestisse vähem kui saja aasta eest, kui legendaarne onu Eskimo avas Tartus oma esimese kioski. Tänapäeval võib poes jäätiseleti pikkust mõõta meetrites ning valik on erakordselt rikkalik. Aga nagu selgus meie lugejate küsimustest, mitu hädavajalikku jäätist on ikka veel puudu. Postimehe lugejate jäätise-teemalistele küsimustele vastas Balbiino arendustehnoloog Kristel Pappel.

Jäätisepakendil on kirjas maht milliliitrites. Pikemat aega seisnud jäätise pakendi avamisel on aga näha pakendi ruumala sees igast suunast servadest kokkukuivanud jäätisesüdamikku. Vahvlitopsis olevad jäätised on mõnikord sellised, et vahvlitopsis loksub ringi topsist irdunud jäätiseklomp ainult, vahe vahvlitopsiga igast suunast ca 5 mm. Sel juhul ei ole ju pakendile märgitud milliliitrid enam sisuga vastavuses ja tarbijal oleks õigus protesteerida temale vale mahukoguse müümise osas. Kuidas saab üldse tootja garanteerida jäätise mahu korrektsust?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles