Jõuludeks avalikustati rongiaegade mobiilirakendus

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti disainifirma avalikustas jõuludeks rongiaegade mobiilirakenduse.
Eesti disainifirma avalikustas jõuludeks rongiaegade mobiilirakenduse. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Peamiselt välisturgudel tegutsev mobiilidisaini ettevõte Mobi Lab aitab rongiaegade mobiilirakendusega jõuludeks koju.

Androidi telefoni uus mobiilirakendus võimaldab kiiresti ja lihtsalt saada infot rongiaegade kohta. Sarnane rakendus on Tartu bussiaegade kohta olnud pikalt kasutuses, ja on nüüdseks Tartu linna bussisüsteemi osa. Rakendus on nii populaarne, et seda kasutab umbes 10 000 tartlast. 

Sarnaselt bussiaegadele, on rongiaegade rakendus suunatud igapäevasele reisijale, kes teab marsruute ja peatuseid, kuid soovib oma liikumist optimeerida. 

Teenus on kõigile tasuta. «Tegemist ei ole äriprojektiga, vaid meie soov on muuta igapäevane rongisõit veelgi lihtsamaks. Loodetavasti võetakse see jõulukink hästi vastu,» ütles rakenduse üks disaineritest Nele Tullus.

Mobiilirakendus on hetkel saadaval Android telefonidele ja alla saab seda laadida siit. Mobi Lab on mobiilirakenduste kujunduse ja arendusega tegelev ettevõte ning kuulub edukate idufirmade Fortumo, Messente ja Greenhouse’iga samasse gruppi. Mobi Labi viimane projekt Eestis tõi turule uudse disainiga ERR-i raadiorakendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles