Viimane võimalus teha enne jõulupühi pangaülekandeid

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetipanga kasutamine.
Internetipanga kasutamine. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Tänase tööpäeva lõpuga on Eestis tegutsevad pangad kuni järgmise nädala alguseni suletud, seega ei toimi pangakontorite sulgemisega ka sel perioodil pankadevahelised maksed ja raha jõuab teises pangas arvet omava saajani alles esmaspäeval. Ühtlasi on Eestis tegutsevad pangad kuni tuleva esmaspäevani suletud.

Tänase tööpäeva lõpuga on Eestis tegutsevad pangad kuni järgmise nädala alguseni suletud, seega ei toimi pangakontorite sulgemisega ka sel perioodil pankadevahelised maksed.

Swedbanki kodulehel on kirjas, et alates tänasest kell 16.00-st kontoris ja 16.30-st elektroonilistes pangakanalites tehtud Eesti-sisesed maksed ning 24.–27. detsembrini 2015 elektroonilistes pangakanalites tehtud Eesti-sisesed maksed edastatakse saaja panka alles 28. detsembril 2015.

23. detsembril tehtud ekspressmaksed, Euroopa kiirmaksed ja Swedbanki grupi sisesed maksed edastatakse saaja- või korrespondentpanka samal pangapäeval (23.12.2015), kiirmaksed ja Euroopa maksed järgmisel pangapäeval (28.12.2015) ja tavamaksed ülejärgmisel pangapäeval (29.12.2015).

Kui saaja panga või korrespondentpanga asukohariigis on riigi- või rahvuspüha, võib makse  kohalejõudmise aeg samuti pikeneda.

Jõulude ja aastavahetuse ajal on Swedbanki esindustes üle Eesti tavapärasest erinev töögraafik, mistõttu on 24.-26.detsembril ning 1.-2.jaanuaril kõik Swedbanki esindused üle Eesti suletud.

Kõik SEB pangasisesed maksed jõuavad pühade ajal saaja kontole üldjuhul kohe, kuid mitte hiljem kui ühe tunni jooksul.

23., 24. ja 31. detsembril toimuvad Euroopa maksed tavapärasel viisil. 25. detsembril ning 1. jaanuaril Euroopa makseid ei edastata.

Lühendatud tööpäeva tõttu palutakse 23. ja 31. detsembril pöörata tähelepanu välismaksete tegemise kellaaegadele. 24. ja 25. detsembril ning 1. jaanuaril välisarveldusi ei toimu.

LHV pangasiseseid makseid saab teha kogu pühadeaja. Euroopa makseid (sh riigisiseseid makseid) ei saa teha 25. detsembril ega 1. jaanuaril. Teistel päevadel liiguvad euroopa maksed tavagraafiku järgi, kuid palume arvestada, et nädalavahetusel euroopa makseid ei tehta.

Ülejäänud välismakseid ei tehta 24.–27. detsembril ega 1. jaanuaril. 23. ja 31. detsembril liiguvad need maksed kuni kella 8.30-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles